perjantai 31. lokakuuta 2014

Kaasmarkun elokuvaprojekti

Kaasmarkun elokuvaprojektissa ideana oli tehdä dokumenttielokuva, jossa haastatellaan kylämme ikäihmisiä ja tehdään heidän juttujensa pohjalta elokuva. 


Kysyimme muilta ryhmiltä heidän mielipiteitään elokuvan tekemisestä ja toteuttamisesta. 

Kävimme haastattelemassa kolmessa ryhmässä vanhuksia, johon kuului haastattelija, kuvaaja, kakkoskameran kuvaaja, äänittäjä ja avustaja.

Heidän mielestään elokuvan tekeminen on ollut hauskaa, vaikka välillä on tarvinnut odotellakin.


Haastatteluun meneminen jännitti aluksi vähän, mutta jännitys hävisi kun pääsimme haastattelupaikalle. Elokuvan tekeminen on sujunut hyvin, mutta välillä on ollut pieniä ongelmia. Itse haastattelussa oli kaikkien mielestä kivaa. Haastateltavia oli helppo haastatella, sillä he tajusivat kysymykset hyvin ja vastaukset olivat selkeitä, vaikka joskus juttu ei meinannut loppua lainkaan. 


Vaikeinta elokuvan tekemisessä on ollut editointi ja kysymysten keksiminen haastateltaville, vaikeaa on ollut myös päättää, mitkä jutut valitaan elokuvaan.


Harjoitus haastattelussa jokainen sai tehdä etukäteen sovitun hommansa. Samat hommat olivat myös varsinaisessa haastattelussa. Myös harjoitus haastattelut editoitiin ainakin osittain, koska meidän piti saada vähän käsitystä miten editointi ohjelma toimii ennen kuin pääsemme editoimaan varsinaisia haastatteluja.  


Harjoitus haastatteluissa oli ideana se, että virheet saatiin korjattua ennen varsinaista haastattelua ja että saatiin tuntumaa kuvaus ja äänitys välineisiin.





Ennen varsinaista haastattelua teimme koulussa harjoitushaastattelut niin, että jokainen ryhmä oli valinnut toisesta ryhmästä yhden haastateltavan ja keksinyt kysymykset.




Matkalla haastattelupaikoille saimme kuvia kylästä. Kuvauspaikoilla otettiin kuvia myös kuvaustilanteesta ja kuvauksien valmistelemisista. Myös editointi tilanteesta otettiin kuvia.



Kansikin suunniteltiin itse ja toteutettiin tietokoneella. Kanteen laitettiinotsikoksi Kaasmarkun historia ja siihen liitettiin erilaisia kuvia sekä taka- että etukanteen. Takakanteen laitettiin tietysti, myös tekijöiden ja haastateltavien nimet. Kannen tekeminen on ollut vähän haastavaa.




Musiikitkin tehtiin itse tietokoneella. Eikä sen tekeminen ollut kuulemma kovin vaikeaa. Hyvät musiikit aikaiseksi saatiinkin.

Tekijät: Venla Imberg, Vilma Renfors

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti