keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Huttisten koulun 5B valmistautuu kuvauspäivään

PROJEKTI ALKAKOON HUITTISISSA 1.11.2013- Me tiedämme projektista yhtä vähän kuin te... parrakas mies (Ari Impola) kertoo luokan edessä. 


- Nyt annan noin puolen tunnin puheenvuoron hänelle, hän jatkaa.

Luokan eteen astuu toinen mies (Jyrki Liimatainen). Hän on pidempi ja hänellä ei ole partaa. Hän kertoo kivistä. Monia miljardeja vuosia taaksepäin muutamassa minuutissa, vautsi!  En oikein tajunnut mitään, mutta yritin. 

- Onko kysyttävää? Taina kysyy geologin päätettyä ”kertomuksensa”.

Muutama viittaa ja kysyy ja saa asioihin vastaukset. 

Sitten Ari pyytää jotain kirjurikseen, joka kirjoittaisi taululle hänen sanelemat asiat. Viittaan ja saan mennä kirjoittamaan. 
Kirjoitan aluksi: Kuvausryhmä. Hän kertoo, keitä kuvausryhmään tarvitaan, kirjoitan ne taululle. Sitten tehdään kuvausryhmä kakkonen. Siihen tulee ”erikoiskamerat”. Kakkosryhmä tekisi pyöräretken pienellä porukalla ja kuvaisi maisemia jne. Ensimmäinen ryhmä pysyy tietyllä paikalla ja kuvaa. Siihen tulee mukaan myös tutkijat/kameran edessä olijat. Sitten oli välitunti. 

Välitunnin jälkeen aloimme kuvata. Teimme opettajamme kanssa nopean käsikirjoituksen. Kuvausryhmät olivat pikkukopissa harjoittelemassa ja päättämässä äänittäjät ja kuvaajat. Meillä täytyi olla kiire, ja mielestäni onnistuimme siinä hyvin. Sepäs meidän luokalta onnistuikin hyvin, sillä tuntuu, että meillä on aina kiire:) Meille ”näyttelijöille” sanottiin, että ohjaaja huutaa: HILJAISUUS, KAMERA, ja sitten kuvaaja huutaa kameran käydessä: KÄY!

Lähdimme rynnimään luokkaan. Etsimme omia pulpettejamme ja tuli kiire tehdä tekemättä jääneet läksyt. Luokassa oli kamala mekkala. Sitten Mia ja Lotta menivät katsomaan geologia ja kiviä. Loput tulivat pian perässä. Sitten kuuluu: POIKKI! Sovitaan, että me kyselemme geologilta kivistä, yksi kerrallaan. 

- Ja HILJAISUUS! KAMERA!
- KÄY!

Aloitin kysymällä, mitä näytteet ovat. Geologi vastasi. Muutkin kyselivät. Uskoisin, että tästä projektista tulee mahtava!

Miehet jäivät vielä syömään Sataedulle. Maanantaina jatkaisimme. En malta odottaa!    


Nea Peltola


ELOKUVAN TEKO


Perjantaina 1.11.2013 Huittisiin tuli kaksi porilaista miestä kertomaan elokuvanteosta. Yhdessä miesten kanssa meidän luokka 5B tekee elokuvan Huittisten joista. Saimme kuulla alueen historiasta ja miehet näyttivät myös karttoja Satakunnan alueista. He toivat näytteiksi kivilaatuja ja kameroita, joita käytämme elokuvanteossa.


Miehet esittelivät erilaiset tehtävät. Sitten sai päättää, kumpaan rooliin halusi, näyttelijäksi vai kuvaajaksi. Kuvaajat pääsevät käyttämään erilaisia kameroita esim. auton hintaisia. Näyttelijät tutkivat luontoa ja esiintyvät filmillä. Meitä on kaksi eri kuvausryhmää, jotka ottavat eri otoksia. Maanantaina lähdemme luontoon ja alkaa varsinainen kuvaaminen.

Frans Hakasuo 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti