perjantai 23. toukokuuta 2014

Ensi-ilta tulossa 28.5.2014 Kokemäellä

Ympäristö eläväksi kuvaksi -projektin dokumenttielokuvan ensi-esitys on Kokemäen Seuratalolla keskiviikkona 28.5.2014 kello 9:30. 

Noin puolen tunnin mittaisessa lyhytelokuvassa esitetään Kokemäenjoki Huittisista Poriin sellaisena kuin lapset ja nuoret sen löysivät 2013-2014.


Satakunnan Elävän Kuvan Keskus ry:n ympäristöpainotteisessa dokumenttiprojektissa tutkittiin Kokemäenjokilaakson ympäristöä lasten ja nuorten kuvaaminen syyskuusta 2013 toukokuuhun 2014. Mukana oli 190 lasta ja nuorta Kokemäenjoen varren oppilaitoksista Yhteistyössä hankkeessa oli Satakunnan ympäristökasvatusverkosto. Projektissa kehitettiin ympäristöalan asiantuntijoiden kanssa menetelmiä ympäristötietoisuuden lisäämiseksi mediakasvatuksellisin menetelmin. Samalla tuotettiin uutta oppimateriaalia alueen luonnosta ja arkipäivän kulttuurihistoriasta. Tilaisuudessa on mukana näiden töiden tekijöitä.Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta toivomme, että jos tilaisuuden on tulossa isompi ryhmä, ilmoittakaa tulostanne, jotta tiedämme varautua järjestelyissä ja tarjoiluissa. Jos tulet mukaan yksin tai kaverin kanssa, niin aina on muutamalle uteliaalle tilaa.

Ensi-ilta viikolla julkaistaan myös pieniä demoja ja roiskeita YouTubessa, mutta varsinainen dokumentti sekä kesällä viimeisteltävä raportti jatkavat kulkuaan syksyllä 2014. DVD julkaistaan samoin syksyllä ja jaetaan osallistuville kouluille, mutta myös muualle. 

Elokuvaa esitellään kesällä ainakin SuomiAreenalla.

Osa töistä ja edisodeista lähtee ympäristöpainotteisiin elokuvakilpailuihin. Vaikka projekti siis päättyy toukokuun lopussa, hanke elää ja Kokemäellä kerrotaan myös hyviä uutisia tulevista hankkeista, joita tämä projekti on saanut alulleen.

Pakettia voi tilata omakustannehintaan esitettäväksi kouluihin ja muihin tilaisuuksiin, joten kannattaa pysyä kanavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti