perjantai 5. syyskuuta 2014

Torstai on toimintaa täynnä

Satakunnan ympäristötiedon teemaviikko on edennyt torstaihin, mutta torstai oli niin täynnä SEKK ja MEKA TV toimintaa, että mokomasta tehdään nyt rapsaa vasta perjantain puolella.

Torstain aamuna kello 8:30, 9:30, 10:30 ja 11:30 esitettiin Ympäristö eläväksi kuvaksi esitys Pomarkun Hakalinnan elokuvateatterissa. Esityksessä oli aiemmin ensi-iltansa Blue Sea Film Festivaaleilla saanut Kynäsjoen kalakeikka, sitten oli vuorossa Kokemäenjoki virtaa ja sen jälkeen Pomarkun omat maailman ensi-illat Ihnottujärvi sekä Valtakunnallinen kalastuspäivä Pomarkussa. Elokuvat isolla valkokankaalla näki noin 180 tyytyväistä katsojaa.


Keskustelua syntyi paljon ja varsinkin opettajien palautteet olivat erinomaisen rohkaisevia jatkamaan vastaavanlaista toimintaa. Rahoittajia ei paikalla taaskaan valitettavasti näkynyt. Ei ainakaan nykyisiä. Tai sitten näkyi toivottavasti tulevia, sitten kun nämä elokuvan tekijät itse ovat päättäjien palleilla, ehkäpä he osaavat suhtautua päätösten tekemiseen viisaammin ja kestävämmin kuin nykyiset päättäjät. Toivossa on hyvä elää. Näin toivomme ainakin ME TEKIJÄT.
Sitten mentiin minuuttiaikataululla Ahlaisiin, jossa tehtiin kuvauksia tarinatuvassa, jossa oli vierailevana tähtenä Heikki Porkola. Tästä tapaamisesta kuulemme ja näemme lisää marraskuussa 2014.

Pienenä sivuhuomautuksena kannattaa mainita, että ympäristötietoisuutta pohtivien tarinatupalaisten keski-ikä lähenteli 75 vuotta, joten ympäristöpainotteisen elokuvakasvatuksen kohderyhmä ei tunne minkäänlaisia ikärajoja. Meillä kaikenikäisillä on kohtuullisen mukavaa silloin, kun on jotain yhteistä tekemistä.

Sitten jatkettiin Ahlaste tuupin nuorten kanssa Karvianjoen vesistö eläväksi kuvaksi hankkeen kehittämistä.

Satakunnan ympäristötiedon teemaviikkoon sopii kuin nappi silmään Ahlaste tuupin lähivesiuutiset Karvianjoen alajuoksulta, joka tehtiin melkein valmiiksi tuupin pajassa kaiken muun tohinan ohessa, joista niistäkin kuullaan vielä myöhemmin, mutta nyt tämä tässä. 


Samalla Ahlaste tuupi haastaa lähivesihaasteeseen KAIKKI Satakunnan vesistöjen lähistöillä asuvat ja vaikuttava ihmiset tekemään elävän kuvan kansalaisjournalismia lähiveden merkityksistä ja haasteista. Tulkaa perässä jos pystytte ja jos ette pysty, kysykää Ahlaste tuupilta, SEKKiltä tai MEKA TV:ltä apua ja neuvoa. Jos idea on tarpeeksi hyvä, niin ainahan me joku rahoituskin toteuttamiseen keksitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti