maanantai 1. syyskuuta 2014

Ympäristötiedon teemaviikon maanantai

Tämän Satakunnan ympäristötiedon teemaviikon aikana on tarkoitus hieman kertoa, mitä kaikkea ja miten SEKK ja MEKA TV häärää ympäristöpainotteisten yhteisöelokuvien yhteydessä.

Päivän editointipuuhana oli Ahlaste tuupin Karvianjoen alajuoksu eläväksi kuvaksi hankkeen pikku-uutiset, jotka eivät aivan tulleet tänään valmiiksi.


Iltasella käynnistettiin Nakkilassa kotiseutuperinnehanke, jonka tarkoituksena on toistaalta tallentaa kotiseutuperinnettä ja toistaalta innostaa koululaisia pohtimaan oman ympäristönsä historiaa.
Ilta meni katsellessa 2007 kuvattua muistitieto tapaamista, jossa muisteltiin entisaikojen kalastusta, nahkiaistokeita ja tukinuittoa Ruskilankoskella. Materiaali on ylijäämämateriaalia elokuvasta Ruskilan pysäkki, nyt on tarkoitus saada nämä jutut talteen ja arkistoitua tuleville sukupolville.

Sitten suunniteltiin koululle tarjottavan yhteisen kotiseutuperinteisen ympäristöprojektin sisältöä. Hommasta tulee hieno, muttaa hssssssh.... emme kerro siitä vielä enempää.

Työn alla siis maanantaina kaksi seniorien muistitieto elokuvaa, joista toinen tutkii Ruskilankosken vaihteita ja toinen Ahlaistenjoen ihmeitä.

Kuinkas muuten ollakaan, molemmat ryhmät tekivät muistitieto elokuvaa jo vuonna 2007 Karhuseudun Muistitieto eläväksi kuvaksi projektissa.

Nakkilassa tehtiin Ruskilan pysäkki elokuva ja Ahlaisissa Kom Gudunaa, joka on mainio esimerkki siitä, miten homma toimii.


Näin siis Ahlaisissa vuonna 2007. Tänä vuonna osa tuossa elokuvassa esiintyvistä lapsista on 7 vuotta vanhempia ja tekevät itse omia elokuvia Ahlaste tuupissa. Kyllä tällaisissa projekteissa on pakko olla jotain hyvääkin, kun vielä näin monen vuoden jälkeenkin jättävät jälkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti