torstai 26. syyskuuta 2013

Arantilankosken kalastus- ja kuvausvintiöiden raportit

1. Editointipäivä 26.9.2012


Kaikki hääräävät luokassa tukka hiessä. Kim editoi, Tino muokkaa kuvia. Seppo ja Jesse ottavat kuvia. Jonna tekee animaatioita. Roope tekee isoa kalaa pover pointilla. Laura ja Jere A tekevät musiikkia animatioon. Homma on todella mielenkiintoista. Päivä on erittäin poikkeava ja mukava. Ei tarvitse laskea matikkaa. Luokassa on mukava ilmapiiri ja hyvä työrauha. 
Mitä tein kuvauspäivänä 17.9.2013?

Kuvasin alussa, kun Jesse ja Tino puhuivat Arantilankosken säännöistä. Ari opasti minua jonkin aikaa, että kuvaaminen alkaisi sujua. Jere oli äänimies. Toinen Jere otti kuvia muista, kun ne kalastivat. Itse en ehtinyt kalastamaan.
Ari sanoi, että voisin kuvata muitten kalastamista. Erkko oli pian tulossa tänne haastateltavaksi, joten Seppo meni häntä vastaan. Erkko tuli ja aloitimme haastattelun. Jere haastatteli Erkkoa. Aloitimme kuvaamisen.  Kuvattiin haastattelu kahteen kertaan, koska kuului paperin rapinaa taustalla. Sen jälkeen otimme muutaman kuvan koskesta.  Oli mukava päivä. Kuvaaminen sujui ihan hyvin, mutta en jaksanut olla aina ihan läsnä.
     Ossi

Lähdimme koululta klo 09:00. Olimme suurin piirtein 09:15 perillä. Rupesimme valmistelemaan työkaluja melkein heti. Minä otin normaalin kameran. Ville, Kim ja Roope kalastelivat virvelillä. Ossi Rupesi kuvaamaan, kun Tino ja Jesse keskustelivat kalastusluvasta. Jere A piti mikrofonipuomia ja kaikki sujui hyvin… Tinon ja Jessen homma ei oikein mennyt nappiin, koska kaikki piti vetää hatusta.

Minä haastattelin Erkko Leinoa. Olin opettajan mielestä hyvä haastattelija. Erkko kertoi aika laajasti lapsuudestaan. Oli mukavaa, kun kaikki sai kokeilla kuvaamista, Minä pidin normaalista kamerasta ja extreme kamerasta. Ari ja Seppo olivat myös hyvällä tuulella. Tytöt tekivät animaatioita luokassa. Yritimme saada kalastettua kenkää mutta se oli joko liian painava tai liian kevyt. Emme saaneet kalaa, Onneksi koulussa oli kalaruokaa. Siimoja meni poikki useita. Yksi kamera meni hukkaan, mutta onneksi se löytyi! Mahtava päivä!!

    By: Jere JMe lähdimme Ari Impolan kanssa varttia vaille yhdeksän tiistaina Arantilankoskelle. Meillä oli kalastusvälineitä ja kameroita. Oli monta kameraa ja oli myös vedenalainen kamera.

Haastattelimme Erkko Leinoa ja oli kiva kuulla Erkkoa. Kuvauspäivänä Ari hukkasi kameransa, mutta löysi sen lopulta.

Siellä oli aika mukavaa. Tytöt tekivät luokassa animaatiota. Heilläkin oli mukavaa. Sitten mentiin syömään.

     Jere A.


Oli tiistaiaamu ja  tultiin kouluun ihan normaalisti. Me olimme sopineet että tiistaina kalastus­- ja kuvauspäivä. Me lähdimme luokastamme vieraitten kanssa Arantilaan.

Arantilassa otettiin kamerat esiin ja ruvettiin kuvaamaan ja kalastamaan. Kaikki saivat kokeilla kameralla kuvaamista. Ensin oli minun ja Tinon. Meidän haastattelumme kertoi kalaluvista. Vuosilupa maksaa 120€ ja päivälupa maksaa 12€ ja kylälupa maksaa 12€. Kyläluvalla saa kalastaa ne jotka asuvat Arantilassa. Haastattelimme myös Erkko Leinoa. Emme saaneet kalaa.

     Tehnyt : Jesse


Lähdimme eilen kuvamaan ja kalastamaan Kokemäenjoelle. Aloitimme sillä, että Tino ja Jesse kertoivat kalastusluvasta ja siitä kuinka paljon ne maksavat. Päivälupa, kylälupa, vuosilupa. Muut kalastivat sillä välin. Kun Tino ja Jesse saivat homman valmiiksi, niin hekin tulivat kalastaan. Jerellä oli videokamera Roopella oli kamera myös. Kimillä meni viisi uistinta pohjaan ja Kimillä on vielä viisi uistinta. Kimin virvelin siima meni koko ajan solmuun, vaikka Kimi pisti kotona kokonaan uuden siiman. Kimi alkoi ottaa siimaa pois. Kimin virveli oli umpikela. Tinolla oli perhovirveli. Roopella oli avokela ja kahdella muullakin oli avokela  minulla ja Jessellä.


     Ville

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti